Інноваційна актуалізація концепту VISUAL ART на матеріалі англійської мови - Калашникова, Марина Юріївна; Kalashnikova, M. Yu. (Київ : Вид. дім Дмитра Бураго, 2015)
Дана стаття присвячена вивченню інноваційної актуалізації концепту VISUAL ART на матеріалі англійської мови. Увага приділяється особливостям змін, зафіксованих у мові з урахуванням тенденцій, характерних для сучасної культури. У статті розглядається феномен поняття «концепт» у рамках субєктивного закріплення смислу за лексичними одиницями – неологізмами, та проводиться аналіз вербалізації концепту VISUAL ART. Данная статья посвящена изучению инновационной актуализации концепта VISUAL ART на материале английского языка. Внимание уделяется особенностям изменений словарного состава с учетом тенденций, характерных для современной культуры. В статье рассматривается феномен понятия «концепт» в рамках субьективного закрепления смысла за лексическими единицами – неологизмами, а также проводится анализ вербализации концепта VISUAL ART. The present article is concerned with the study of innovative actualization of VISUAL ART concept in the English language. The article deals with peculiarities of innovations in the vocabulary with a glance to typical for contemporary culture characteristics. This paper presents phenomenon of the “concept” notion as a part of subjective meaning demonstration. VISUAL ART concept is analyzed on the basis of neologisms picked from specialized vocabularies.
Инновационная актуализация концепта VISUAL ART на материале английского языка
Innovative actualization of VISUAL ART concept in the English language
Keywords: концепт; неологізм; актуалізація; VISUAL ART; мистецтво; неологизм; актуализация; искусство; concept; neologism; actualization; art