Особливості діагностичної тактики та ефективність топічного окисника в лікуванні хворих на себорейний кератоз - Макуріна, Галина Іванівна; Чернеда, Лілія Олексіївна (Інститут дерматології та венерології НАМН України, 2020)
В Україні щорічно, згідно з Національним канцер-реєстром, збільшується рівень вперше виявлених пацієнтів з пухлинами шкіри. Така сама позитивна динаміка спостерігається і щодо реєстрації хворих на себорейний кератоз. Незважаючи на відсутність чітких статистичних даних, на практиці лікар майже кожного дня стикається з цією патологією. Водночас типовим стає «омолодження» дерматозу, адже повідомляють про виникнення вогнищ вже в молодому віці. Широка поширеність патології в жодному разі не може стати фактором втрати лікарем діагностичної пильності.