Систолічна і діастолічна функція серця у чоловіків і жінок з ІХС: стенокардією напруги при аналізі повздовжньої швидкості руху міокарда в режимі тканинної допплерографії - Лєбєдь, Є. І. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Проведено оцінку систолічної та діастолічної функції серця у чоловіків і жінок з ІХС: стенокардією напруги за даними ехокардіографії з тканиннимд опплерівським картируванням. Проведено тканину допплерграфію фіброзних кілець атріовентрикулярних клапанів і сегментів міокарда лівого шлуночка. Проведена оценка систолической и диастолической функции сердца у мужчин и женщин с ИБС: стенокардией напряжения по данным эхокардиографии с тканевым допплеровским картированием. Проведена тканевая допплерография фиброзных колец атриовентрикулярных клапанов и сегментов миокарда левого желудочка. Complex estimation of systolic and diastolic function of heart in women and men with Ischemic Heart Disease: Stable Angina was done according to echocardiography with Tissue Doppler. In this research there was performed Tissue Doppler and analysed changes of ﬁbrous rings of atrioventricular valves and left ventricular miocardial segments.
Keywords: ІХС; функція серця; тканина допплерографія; ИБС; функция сердца; тканевая допплерография; IHD; heart function; tissue Doppler