Патогенез аневризмы брюшного отдела аорты - Никоненко, А. А.; Никоненко, Андрій Олександрович; Nykonenko, A. A. (My University, 2013)
В статье приводится обзор последних исследований проведенных в области патогенеза аневризмы брюшного отдела аорты. Доказано, что в основе патогенеза аневризмы брюшного отдела аорты лежит воспаление. Данные нашего исследования также указывают на существенную роль воспалительной реакции. Таким образом, появилась возможность медикаментозной стабилизации роста аневризмы. У статті наводиться огляд останніх досліджень проведених в області патогенезу аневризми черевного відділу аорти. Доведено, що в основі патогенезу аневризми черевного відділу аорти лежить запалення. Дані нашого дослідження також вказують на роль запальної реакції. Таким чином, з’явилася можливість медикаментозної стабілізації зростання аневризми. This article provides review of recent studies conducted in the pathogenesis of abdominal aortic aneurysm. It is proved that the pathogenesis of abdominal aortic aneurysm is inflammation. Our study also point to the significant role of the inflammatory response. Thus, the opportunity to medical stabilize the growth of aneurysm.
Патогенез аневризм черевного відділу аорти
Pathogenesis of abdominal aortic aneurysm
Keywords: патогенез; аневризма брюшного отдела аорты; медикаментозная стабилизация; аневризма черевного відділу аорти; медикаментозна стабілізація; pathogenesis; abdominal aortic aneurysm; drug stabilization