Місце права охорони здоров’я в системі права - Аніщенко, Михайло Анатолійович (Полтава : Россава, 2017)
Як відомо з теорії права, підставою для виокремлення певної галузі права є предмет та методи правового регулювання. Предметом правового регулювання є суспільні відносини, що регулюються певною галуззю права. Методом правового регулювання є сукупність засобів та способів, за допомогою яких правові норми регулюють суспільні відносини. Предметом права охорони здоров’я є суспільні відносини в сфері охорони здоров’я.
Keywords: охорона здоров'я; правове регулювання; медична діяльность