Керівництво з роботи з віртуальним пацієнтом (педіатричне спрямування) : навч.-метод. посіб. для студ. V-VІ курсів спец. 222 «Медицина» проф. кваліфікації «Лікар» та 228 «Педіатрія» проф. кваліфікації «Лікар-педіатр» - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Резніченко, Юрій Григорович; Компанієць, Володимир Михайлович; Захарченко, Наталія Анатоліївна (My University, 2023)
В умовах постійної зміни форми медичної освіти симуляція все більше стає наріжним каменем клінічної підготовки майбутніх лікарів. Симуляція – це освітня техніка, яка передбачає створення клінічної ситуацій, які повторюють реальне життя, дозволяючи студенту-медику діяти так, як він робив би в реальному житті, а потім забезпечує зворотний зв’язок і підсумовує результати. На сучасному етапі новим методом моделювання клінічної ситуації, який передбачає повне занурення в динамічний, адаптивний, інтерактивний світ стає віртуальний пацієнт. Незважаючи на те, що віртуальна реальність не є панацеєю, це - потужний освітній інструмент для визначених цілей навчання, і його впровадження в навчальний процес зростає в усьому світі.