Стан гемодинаміки при спинномозковій анестезії у літніх пацієнтів - Баштан, Л. П.; Ващенко, О. М. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Здійснено оцінку впливу спинномозкової анестезії на центральну та периферійну гемодинаміку у вікової категорії хворих, яким виконували черезміхурову аденометомію. Проведена оценка влияния спинномозговой анестезии на центральную и периферическую гемодинамику у возрастной категории больных, которым выполняли чрезпузырную аденомэктомию. Evaluation of spinal anesthesia influence on central and peripheral hemodynamics in elderly patients after transcystic adenomectomy was performed.
Keywords: спинномозкова анестезія; гемодинаміка; бупівакаїн; спинномозговая анестезия; гемодинамика; бупивакаин; spinal anesthesia; hemodynamics; bupivacaine