Дослідження якості життя та стану здоров҆я пацієнтів які перенесли хірургічне втручання з приводу аневризми абдомінального відділу аорти - Соколовський, Д. М. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Протягом багатьох років повторна захворюваність і смертність вважаються ключовими маркерами якості хірургічного лікування, і як правило, саме вони використовується для оцінки результативності проведених процедур. Однак, важливо зауважити, що для більш повного та об’ємного аналізу стану здоров′я пацієнтів після проведеного лікування, необхідно включати такі показники як - якість життя, стан здоров'я, а також задоволеність життям пацієнтів. Мета дослідження. Аналіз літератури з метою дослідження життєвих показників пацієнтів та віддалених результатів лікування аневризми абдомінального відділу аорти та пошук достовірних відмінностей у порівнянні груп пацієнтів оперованих ендоваскулярним, відкритим плановим та ургентним способами.
Keywords: тези доповідей