Досвід роботи за змішаною формою навчального процесу на кафедрі патологічної фізіології з курсом нормальної фізіології - Ганчева, Ольга Вікторівна; Мельнікова, Ольга Валеріївна; Іваненко, Тарас Васильович; Грекова, Тетяна Анатоліївна; Каджарян, Єлизавета Віталіївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Світова пандемія COVID-19 змінила не лише пріоритетні напрямки медичної допомоги, але й зумовила кардинальні зміни формату освітнього процесу. Універсальним рішенням проблеми надання освітніх послуг стала організація дистанційних форм навчання, які основним принципом мають безперервний інтерактивний взаємозв’язок зі здобувачами освіти, є майже необмежено доступними, гнучкими та демонстраційними. Вимоги нової освітньої парадигми інформаційного суспільства цілком задовольняються дистанційними формами навчання через реалізацію масової освіти для всіх категорій населення, незалежно від географічного розташування і віку, адже сприяє відкритому особистісно-орієнтованому і безперервному навчанню протягом усього життя, вдосконаленню професійної підготовки і компетенції в закладах вищої освіти через задоволення різноманітних потреб здобувачів різних соціально-демографічних груп.
Keywords: дистанційна форма навчання; змішана форма навчання; інноваційні технології; здобувачі вищої освіти