Діагностика та хірургічне лікування вродженої непрохідності шлунку у дітей - Спахі, Олег Володимирович; Spakhi, O. V.; Спахи, О. В. (My University, 2008)
Робота присвячена проблемі покращення результатів лікування вродженої непрохідності шлунку (ВНШ) у дітей. Аналізу піддано 393 хворих з ВНШ віком від 1 доби до 15 років. З них 374 (95%) дітей з вродженим гіпертрофічним пілоростенозом (ВГПС) і 19 (5%) з рідкісними видами ВНШ: атрезіями, мембранами та подвоєннями шлунку. Використані клінічні, лабораторні, рентгенологічні, ультразвукові, ендоскопічні, комп’ютерно-томографічні, морфологічні методи дослідження.
The diagnostics and surgical treatment of congenital impassability of stomach in children
Диагностика и хирургическое лечение врожденной непроходимости желудка у детей
Keywords: вроджена непрохідність шлунку; пілоростеноз; атрезія; мембрани; congenital impassability of stomach; pylorostenosis; atresia; membranes; врожденная непроходимость желудка; пилоростеноз; атрезия; мембраны