Методична розробка до практичного заняття по темі «Психологія та патопсихологія мислення» для студентів 4 курсу медичного факультету (спеціальність «Стоматологія») - Чугунов, Вадим Віталійович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Мислення визнають як один з важливих компонентів пізнавльної діяльності, що дозволяє узагальнено відображувати навколишню дійсність. Це найвища форма психічної діяльності, що демонструє сутність, взаємозв`язок та відношення предметів та явищ оточуючого миру. Мислення здійснюється за допомогою слів, як найпростішого засобу узагальнення на свідомому й несвідомому рівнях. Розлади мислення найбільш поширена патологія у психіатрії; своєчасне виявлення маячних ідей дозволяє проводити ефективну терапію хворим, передчасно реагувати на можливі агресивні та аутоагресивні дії.