Мова як духовний базис суспільства - Жадько, Віталій Андрійович; Бідзіля, Петро Омелянович (My University, 2014)
Людину творить праця над мовою, оскільки в ній містяться смисли буття – як природного, так і суспільного. Видатний філософ Д.Локк тому й радив кожній шляхетній людині, яка йде шляхом пізнання, мати у своїй особистій бібліотеці словники іншомовних слів. Тоді від розуміння інтернаціонального складу рідної мови легко дійти до системи міжнародного права як основи творення національних держав на інтернаціональній лексиці. Адже з латини лексика – це закон: він суворий, але це закон. Тим більше, що беззаконня набагато жорстокіше.