Аналіз випадків дирофіляріозу, викликаного dirofilaria repens в Запорізькій області за період 2003-2016 рр - Приходько, Олександр Борисович; Савченко, Д. О. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Дирофіляріоз – трансмісивний біогельминтоз, обумовлений паразитуванням в підшкірній клітковині круглих гельмінтів Dirofilaria repens. Мета роботи – проаналізувати випадки дирофіляріозу, викликаного Dirofilaria repens в Запорізькій області за період 2003-2016 р.р. Матеріал та методи. Проаналізовано 168 випадків дирофіляріозу, викликаного Dirofilaria repens в Запорізькій області за період 2003-2016 р.р. за даними паразитологічного відділу Запорізького обласного лабораторного центру Державної санітарно-епідеміологічної служби.
Keywords: тези доповідей