Роль лікувальної фізичної культури в комплексному лікуванні хворих на артеріальну гіпертензію - Лукашенко, Ланна Віталіївна; Лихасенко, Іветта Валеріївна; Lukashenko, L. V.; Lykhasenko, I. V. (My University, 2024)
Гіпертонічна хвороба – це хронічний патологічний стан організму, який проявляється тривалим і стійким підвищенням артеріального тиску. Причинами цього захворювання може бути безліч чинників: дисфункція центральної нервової системи, нейроендокринної системи, мембранно-рецепторна патологія, що призводить до структурної перебудови судин, серця, нирок, причиною також може бути спадковість.
The role of physical training in the complex treatment of patients with arterial hypertensio
Keywords: тези доповідей