Динаміка змін спектральних параметрів варіабельності серцевого ритму у хворих з позапечінковими проявами хронічного гепатиту С на фоні лікуванн L-аргініном - Рябоконь, Юрій Юрійович; Рябоконь, Ю. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Показано, що додаткове включення L-аргініну в комплексне патогенетичне лікування хворих з позапечінковими проявами хронічного епатиту С сприяє відновленню вегетативного балансу за рахунок зменшення симпатикотонії, що поєднується зі зниженням виразності цитолітичного синдрому. Показано, что дополнительное включение L-аргинина в комплексное патогенетическое лечение больных с внепеченочными проявлениями хронического гепатита С способствует восстановлению вегетативного баланса за счет уменьшения симпатикотонии, что сочетается со снижением выраженности цитолитического синдрома. It was shown that the additional inclusion of L-arginine in the complex pathogenetic treatment of patients with extrahepatic manifestations of chronic hepatitis C infection contributes to the restoration of autonomic balance by reducing the sympathic, combined with decreased expression of cytolytic syndrome.
Keywords: хронічний гепатит С; варіабельність серцевого ритму; L-аргінін; хронический гепатит С; вариабельность ритма сердца; L-аргинин; chronic hepatitis C; heart rate variability; L-arginine