Місце фітотерапії у комплексному лікуванні атеросклерозу - Аксьонова, Ілона Ігорівна; Білай, Іван Михайлович; Красько, Микола Петрович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Атеросклероз по праву називають хворобою ХХ століття. Саме він є найбільш частою причиною смертей в сучасному суспільстві. Тому актуальним і раніше залишається пошук нових лікарських засобів для боротьби з атеросклерозом. Але проблема побічноїдії лікарських засобів хімічної природи залишається досі актуальною. Одним із шляхів зменшення побічних ефектів є введення фітотерапії у комплексне лікування атеросклерозу.
Keywords: тези доповідей; атеросклероз; фітотерапія; лікарські засоби рослинного походження; атеросклероз; фитотерапия; лекарственные средства растительного происхождения; atherosclerosis; phytotherapy; herbal medicinal products