Особливості діяльності державної служби медицини катастроф України при ліквідації медико-санітарних наслідків біологічного терористичного акту - Кочін, І. В.; Акулова, О. М.; Сидоренко, П. І.; Гут, Т. М.; Гайволя, О. О.; Трошин, Дмитро Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Проаналізовано особливості медико-тактичних чинників осередків біологічного ураження при біологічному терористичному акті,що детермінують особливості лікувально-евакуаційного забезпечення населення. Обґрунтовано особливості діяльності Державної служби медицини катастроф при ліквідації медико-санітарних наслідків біологічного терористичного акту. Проанализированы особенности медико-тактических факторов очагов биологического заражения при биологическом террористическом акте, которые детерминируют особенности лечебно-эвакуационного обеспечения населения. Обоснованы особенности деятельности Государственной службы медицины катастроф при ликвидации медико-санитарных последствий биологического террористического акта. Peculiarities of medical-and-tactical factors of nidus of biological infection in biological terrorist act were analyzed which determine peculiarities of medico-evacuation provision of population. The peculiarities of the Government Disaster Medicine Service activity during liquidation of the medical-and-sanitary consequences of biological terroristic act are grounded.
Keywords: біологічний терроризм; Державна служба медицини катастроф; діяльність; ліквідація; медико-санітарні наслідки; терористичний акт; биологический терроризм; Государственная служба медицины катастроф; деятельность; ликвидация; медико-санитарные последствия; террористический акт; biological terrorism; the Government Disaster Medicine Service; function; liquidation; medical-and-sanitary consequences; terrorist act