Порівняльна характеристика якості зору після факоемульсифікації катаракти при імплантації різних видів мультифокальних ІОЛ - Завгородня, Наталія Григорівна; Безденежна, Ольга Олександрівна; Костровська, Катерина Олегівна; Дорошенко, Ю. Ю. (My University, 2019)
Максимально повне відновлення зорових функцій, що дозволяє пацієнтові обходитися без очкової корекції на різних відстанях, є актуальним питанням сучасної катарактальної хірургії. У зв'язку з удосконаленням оптики, все більшої популярності для корекції пресбіопії набувають мульфокальні ІОЛ. Мета. Оцінити якість зору і задоволеність пацієнтів після факоемульсифікації катаракти при імплантації різних видів мультифокальних ІОЛ.