Роль симуляційного навчання у підготовці майбутніх лікарів на кафедрі дитячих інфекційних хвороб - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Дралова, Олександра Анатоліївна (My University, 2021)
Якість медичної освіти та її практичне спрямування є основою у підготовці майбутніх лікарів у системі вищих медичних навчальних закладів України. В сучасному світі відбувається розуміння того, що тим хто занятий інтелектуальною працею, потрібні не тільки професійні знання, але й особисті навички. До них можна віднести: критичне мислення, ефективні комунікації, вміння обробляти інформацію, як з академічної, так і з культурологічної точок зору, аналізувати кількісні та якісні дані [3]. На клінічних кафедрах цей напрямок здебільшого реалізовується за принципом викладання дисципліни фахівцями відповідного профілю „біля ліжка хворого” [2]. Виконання цього напрямку при викладанні дитячих інфекційних хвороб не завжди можливе через те, що пацієнт має заразний період захворювання і контакт з ним може бути обмежений, а в сучасних умовах пандемії Covid-19, взагалі стало неможливим. Саме тому роль практичного спрямування у навчанні і поєднанні з новими методами підготовки лікарів на клінічних кафедрах є актуальним завданням.
Keywords: тези доповідей; медична освіта; дитячі інфекційні хвороби