Дослідження правих відділів серця, ролі та функції правого шлуночка у хворих на легеневу та кардіальну патологію - Туманська, Наталя Валеріївна; Попович, А. О.; Туманская, Н. В.; Попович, А. А.; Tumanskaya, N. V.; Popovich, A. A. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено сучасні уявлення щодо можливостей діагностики за допомогою ехокардіографії порушень структури та функції правого шлуночка у хворих на первинну легеневу та кардіальну патологію (ІХС, ГХ, КМП), ускладнену серцевою недостатністю. Представлены современные данные о возможностях диагностики с помощью эхокардиографии нарушений структуры и функции правого желудочка у больных с первичной легочной и кардиальной патологией (ИБС, ГБ, КМП), осложненной сердечной недостаточностью. In the article modern view on possibilities of diagnostics by doppler echocardiography of violations of structure and function of right ventricle in patients with primary pulmonary and heart pathology (ischemic heart failure, hypertension, cardiomyopathy), complicated with chronic heart failure are represented.
Исследование правых отделов сердца, роли и функций правого желудочка у больных с легочной и кардиальной патологией
Examination of the right chambers of heart, study of role and function of the right ventricle in patients with lung and heart pathology
Keywords: допплерехокардіографія; структура і функція правих відділів серця; хронічна серцева недостатність; ішемічна хвороба серця; допплерэхокардиография; структура и функция правых отделов сердца; хроническая сердечная недостаточность; ишемическая болезнь сердца; Doppler echocardiography; structure and function of right chambers of the heart; chronic heart failure; ischemic heart failure