Імплантаційні кератин-гранульоми товстої кишки у новонародженої дівчинки з гастрошизисом - Бойко, О. І.; Дудаш, П. Й.; Бойко, О. И.; Boiko, O. I.; Dudash, P. Y. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Проаналізовано автопсійний випадок новонародженої дитини з вродженою вадою передньої черевної стінки – гастрошизисом. При патоморфологічному дослідженні в субсерозному шарі товстої кишки виявлено гранульоми, утворені поодинокими лімфоцитами, елементами навколоплідних вод, оточені фібринозними нашаруваннями. Проанализирован автопсийний случай новорожденного с врожденным пороком передней брюшной стенки – гастрошизисом. При патоморфологическом исследовании в субсерозном слое толстой кишки обнаружены гранулемы, образованные умеренным количеством лимфоцитов, элементами околоплодных вод, окруженные фибринозными наслоениями. Тhe article presents the autopsy case of a newborn child with a congenital defect of anterior abdominal wall – gastroschisis. Histopathological examination revealed granulomas in the subserous layer of the colon, composed of moderate number of lymphocytes, elements of amniotic ﬂuid, surrounded by ﬁbrinogenous thickening.
Имплантационные кератин-гранулемы толстой кишки у новорожденной девочки с гастрошизисом
Implant keratin granulomas of the colon in a newborn girl with gastroschisis
Keywords: кератин-гранульоми; субсерозний шар; товста кишка; кератин-гранулемы; субсерозный слой; толстая кишка; keratin granulomas; subserous layer