Результаты санаторного оздоровления беременных с невынашиванием - Жарких, А. В.; Сюсюка, В. Г.; Плотник, В. А.; Жаркіх, Анатолій Васильович; Плотник, В. О.; Zharkih, A. V.; Syusyuka, V. G.; Plotnik, V. A.; Сюсюка, Володимир Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Дана оценка эффективности реабилитации беременных с невынашиванием в условиях клинического санатория «Великий Луг» города Запорожья. У женщин с угрозой невынашивания во время беременности и родов отмечают такие осложнения, как анемия беременных, преждевременный разрыв плодных оболочек, дистресс плода, преждевременные роды. Отмечено положительное влияние санаторного оздоровления беременных с угрозой невынашивания, что позволило снизить частоту гестационных осложнений и улучшить исход родоразрешения для матери и плода. Здійснили оцінку ефективності реабілітації вагітних із невиношуванням в умовах клінічного санаторію «Великий Луг» міста Запоріжжя. У жінок із загрозою невиношування під час вагітності й пологів відзначають ускладнення: анемію вагітних, передчасний розрив плодових оболонок, дистрес плода, передчасні пологи. Відзначено позитивний вплив санаторного оздоровлення вагітних із загрозою невиношування, що дозволило знизити частоту гестаційних ускладнень і поліпшити результати пологів для матері та плода. Effi ciency of rehabilitation of women with miscarriage in clinical sanatorium «Velikij Lug» in Zaporozhye city was assessed. In women with threatened miscarriage during pregnancy and childbirth such complications as anemia during pregnancy, premature rupture of membranes, fetal distress, and premature delivery were observed. There are positive effects of sanatorium rehabilitation in women with threatened miscarriage, which reduced the frequency of gestational complications and improve outcome of delivery for the mother and fetus marked in the article.
Результати санаторного оздоровлення вагітних із невиношуванням
Results of sanatorium rehabilitation in pregnant women with miscarriage
Keywords: невынашивание беременности; санаторное оздоровление; течение беременности и родов; невиношування вагітності; санаторне оздоровлення; перебіг вагітності та пологів; miscarriage; sanatorium rehabilitation; course of pregnancy and childbirth