Соціальне інвестування як вища форма соціальної відповідальності фармацевтичної організації - Грицай, Є. (Запоріжжя: Запорізький національний університет, 2014)
Сучасний етап розвитку суспільства вимагає посиленої уваги до соціального інвестування як цілеспрямованого вкладення ресурсів в розвиток фармацевтичної галузі (соціально орієнтованої) з метою отримання корисного суспільного ефекту в майбутньому. Результати соціального інвестування виявляються як в посиленні соціальної орієнтації всієї економічної системи держави і фармації зокрема, так і в окремих аспектах соціальноекономічного розвитку. Поряд з державою та окремими домогосподарствами важливим суб’єктом соціальних інвестицій виступає корпоративний сектор, що представлений комерційними організаціями різного типу. Значення соціальних інвестицій зростає з огляду на нові вимоги сталого розвитку суспільства – як щодо підвищення конкурентоспроможності вітчизняних фармацевтичних підприємств, так і щодо зменшення екологічної напруги та загрози навколишньому середовищу, дотримання світових стандартів у сфері безпеки праці та якості робочої сили. Це зумовлює актуальність та практичне значення наукових досліджень проблем соціального інвестування фармацевтичних організацій на сучасному етапі розвитку.
Keywords: тези