Пошук інгібіторів перекисного окиснення ліпідів серед 7,8-заміщених 3-п-толілксантину - Шкода, Олександр Станіславович; Шкода, А. С.; Shkoda, O. S. (My University, 2015)
Представлені результати експериментального дослідження 7,8-заміщених 3-п-толілксантину як ймовірних інгібіторів перекисного окиснення ліпідів. В якості референтного препарату був використаний Дибунол. Авторами показана перспектива застосування синтезованих сполук у майбутній комплексній терапії метаболічного синдрому. Представлены результаты экспериментального изучения 7,8-замещенных 3-п-толилксантина как вероятных ингибиторов перекисного окисления липидов. В качестве референтного препарата был использован Дибунол. Авторами показана перспективность применения синтезированных соединений в будущей комплексной терапии метаболического синдрома. The article presents the results of an experimental study of 7,8-substituted 3-p-tolylxanthine as possible lipid peroxidation inhibitors. As a reference drug has been used BHT. The authors have shown prospective application of the synthesized compounds in the future complex therapy of metabolic syndrome
Поиск ингибиторов перекисного окисления липидов среди 7,8-замещенных 3-п-толилксантина
Search of lipid peroxidation inhibitors among the 7,8-substituted 3-p-tolylxanthine
Keywords: метаболічний синдром; оксидативний стрес; перекисне окиснення ліпідів; антиоксидантна активність; метаболический синдром; оксидативный стресс; перекисное окисление липидов; антиоксидантная активность; metabolic syndrome; oxidative stress; lipid peroxidation; antioxidant activity