Особливості статевого диморфізму та гендерної ідентифікації типу особистості спортсменок в командних видах спорту - Михальченко, М. В. (Чернівці, 2017)
Актуальність. Проблема психо-соматичної взаємозв'язку питань визначення статевого диморфізму та гендерної ідентифікації в сучасному професійному спорті, є досить актуальною і затребуваною. Проведене дослідження знаходиться на стику таких наукових напрямків, як спортивна медицина, гендерна та спортивна психологія, що саме по собі зумовлює його актуальність та науковий інтерес до отриманих в ньому результатів. Метою даної роботи було показати порівняльні результати проведеного дослідження, за значеннями індексу статевого диморфізму і показників гендерної ідентифікації типу особистості, що відображає соматичні та психологічні зміни у спортсменок в ряді командних видів спорту.