Впровадження дистанційного навчання на кафедрі фтизіатрії і пульмонології - Разнатовська, Олена Миколаївна; Ясінський, Роман Миколайович (Полтава : Вид-во «Астрая», 2017)
Робота кафедри спрямована на модернізацію освіти, враховуючи усі законодавчі документи. На кафедрі розроблено та впроваджено в освітній процес он-лайн курс за вибором «Актуальні питання пульмонології», вивчення якої забезпечує втілення принципу наскрізного викладання та сприятиме тематичній підготовці студентів. Студенти мають можливість навчатися у зручний для них час та консультуватися із тьюторами. Все, що студентам знадобиться — це комп’ютер, планшет чи телефон, та доступ до Інтернету. За підсумками курсу слухачі отримають необхідні базові знання та навички для успішної підготовки з курсу «Актуальні питання пульмонології» та по завершенні курсу мають можливість отримати сертифікат. Також на кафедрі планується подальша розробка он-лайн курсів, як для додипломної світи, так й післядипломної. Aim of the study - to demonstrate design and implementation way of an innovative form of education, namely - distance learning format at the phthisiology and pulmonology department of Zaporizhzhia state medical university. Activity of department is directed on education modernization according to legislative documents. Online elective course "Topical issues of pulmonology” was designed and implemented into the educational process on the department, which learning provides a multidisciplinary education principle realization and it would contribute training of students thematic. Students can study at their convenient time and consult with tutors. Everything students need - a computer, other computer gadgets and internet access. Following the course, students will receive the necessary basic knowledge and skills for a successful training from "Topical issues of pulmonology" course and at the end of the course can get a certificate. Also, the department plans further online courses developing for undergraduate and postgraduate. Задача исследования — показать путь разработки и внедрения инновационной формы обучения, а именно, дистанционной на кафедре фтизиатрии и пульмонологии Запорожского государственного медицинского университета. Работа кафедры направлена на модернизацию образования, учитывая все законодательные документы. На кафедре разработан и внедрён в образовательный процесс он-лайн курс по выбору «Актуальные вопросы пульмонологии», изучение которого обеспечивает воплощение принципа сквозного преподавания и будет способствовать тематической подготовке студентов. Студенты имеют возможность учиться в удобное для них время и консультироваться с тьюторами. Все, что студентам понадобится — это компьютер, планшет ши телефон, доступ в Интернет. По итогам курса слушатели получат необходимые базовые знания и навыки для успешной подготовки по курсу «Актуальные вопросы пульмонологии» и по завершении курса имеют возможность получить сертификат. Также на кафедре планируется дальнейшая разработка онлайн курсов, как для додипломного образования, так и последипломного.
Keywords: матеріали конференцій; дистанційне навчання; кафедра фтизіатрії і пульмонології; distance learning; department phthisiology and pulmonology; дистанционное обучение; кафедра фтизиатрии и пульмонологии