Вікові особливості ускладненого перебігу вітряної віспи у дітей Запорізької області - Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Усачова, Олена Віталіївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Дралова, Олександра Анатоліївна; Фірюліна, О. М.; Paholchuk, T. M.; Usachova, O. V.; Silina, Ye. A.; Konakova, O. V.; Dralova, O. A.; Firiulina, O. M. (My University, 2020)
Проведено ретроспективний аналіз перебігу вітряної віспи у дітей вікової групи від 1 місяця життя до 17 років, які мали ускладнення. Розглянуто розподіл ускладнень, що розвинулися в різних вікових групах. Серед ускладнень у дітей раннього віку найчастішими були бактеріальні, а серед дітей шкільного віку — ураження нервової системи. A retrospective analysis of the course of chickenpox was conducted in children aged 1 month to 17 years, who had complications. The distribution of complications that have developed in different age groups is considered. Among the complications in young children, the most common were bacterial ones, and among school-age children — lesions of the nervous system.
Age features of complicated course of chickenpox in children of Zaporizhzhia region
Keywords: діти; вітряна віспа; ускладнення; children; chickenpox; complications