Онтологія діяльності Євросоюзу (категорізація, концептуалізація, вербалізація) - Андрєєва, Ольга Юріївна (Vancouver : Perfect Publishing, 2022)
Вивчення питань взаємодії мови й мислення, аналіз процесів пізнання та відображення дійсності в свідомості людини розкриває нові грані проблеми, беручи за основу надбання традиційної лінгвістики, філософії, гносеології. Сучасна парадигма наукового знання формується в антропологічному напрямку, де мова розглядається як невід’ємна складова властивість людини, тісно пов´язана з її мисленням та духовно-практичною діяльністю, її особистістю та знанням про світ.
Keywords: концепт; вербалізація; кодефікація; семантика; когнітивна діяльність