Оцінка показників якості життя хворих на розсіяний склероз - Шкарупа, В. Є. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: Дослідити показники якості життя у хворих нарозсіянийсклероз та виявити фактори,які впливають на них. Матеріали та методи: У клініці нервових хвороб Запорізького державного медичного університету було обстежено 33 пацієнта – 28 жінок та 5 чоловіків (середній вік – 44,0 роки ±8,7). Оцінка неврологічного статусу проводилась за допомогою розгорнутої шкали ступеня інвалідизації (ExpandedDisabilityStatusScale–EDSS). Якість життя обумовлена станом здоров‘я оцінювалась за опитувальником SF-36v2 HealthSurvey.
Keywords: тези