Застосування 2-(5-(3,4,5-триметоксифеніл)-1Н-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетатної кислоти як антиоксидантного засобу - Самелюк, Юрій Геннадійович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Лук'янчук, Віктор Дмитрович; Самелюк, Ю. Г.; Каплаушенко, А. Г.; Лукьянчук, В. Д.; Sameliuk, Yurii Hennadiiovych; Kaplaushenko, Andrii Hryhorovych; Lukianchuk, Viktor Dmytrovych (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Об'єкт винаходу: застосування 2-(5-(3,4,5-триметоксифеніл)-1Н-1,2,4-триазол-3-iлтіо)ацетатної кислоти як антиоксидантного засобу. Галузь застосування: фармація, медицина та ветеринарія. Суть винаходу: 2-(5-(3,4,5-триметоксифеніл)-1Н-1,2,4-триазол-3-ілтіо)ацетатна кислота містить при N2-aтомі ядра 1,2,4-триазолу аміногрупу, в положенні 5 ядра 1,2,4-триазолу містить 3,4,5-триметоксифенільний радикал, а також має в своєму складі двовалентний атом сірки. Технічний результат: здатність пригнічувати процеси вільнорадикального окиснення, помірна розчинність та стійкість при зберіганні, нескладна методика отримання, забезпечується доступність реактивів для синтезу.
Keywords: патенти; корисна модель