Дослідження біологічно активних речовин латука дикого - Мозуль, Валентина Іванівна; Денисенко, Ольга Миколаївна; Головкін, Володимир В'ячеславович (My University, 2020)
На сьогоднішній день основним завданням фармакогнозії є досконале дослідження маловивчених рослин, виділення, аналіз біологічно активних речовин та створення рослинних фітопрепаратів. Важливою особливістю лікарських рослин є те, що вони швидше і активніше включаються в біохімічні процеси людського організму, ніж синтетичні лікарські засоби.Лікарські рослини нормалізують функції окремих органів і систем, позитивно впливають на обмін речовин в організмі і їх можна призначати для тривалого лікування.