Інтелектуальність в романі VS інтелектуальний роман: до проблеми дифініціювання жанру - Ганошенко, Юрій Анатолійович; Ganoshenko, Y. (Бердянськ : ФО-П Ткачук О. В., 2015)
Стаття присвячена проблемі становлення жанру українського інтелектуального роману в контексті загальносвітового розвитку жанрового різновиду. Аналізується архітектоніка інтелектуальної романістики на тлі модерністського оновлення жанру для наукового розмежування із поняттям інтелектуальності в літературі, що являє собою середовище для формування жанрового різновиду. Статья посвящена проблеме становления жанра украинского интеллектуального романа в контексте мирового развития жанровой разновидности. Анализируется архитектоника интеллектуальной романистики на фоне модернистского обновления жанра для научного разграничения с понятием интеллектуальности в литературе, которая является средой для формирования жанровой разновидности. This article is devoted to the problem of formation of genre of the Ukrainian intellectual novel in the context of global development the genre variety. The architectonics of intellectual novel in line of modernist update of the genre are analyzed in the article.
Интеллектуальность в литературе VS интеллектуальній роман: к проблеме жанровой дефиниции
Intellectuality in the novel VS Intellectual novel: to the problem of genre definition.
Keywords: модернізм; інтелектуальний роман; образ; структура; ідея; інтертекст; модернизм; интеллектуальность; интеллектуальный роман; структура; образ; идея; интертекст; modernism; intellectual novel; structure; image; idea; intertext