Мас-спектрометричне дослідження плодів– Foeniculum vulgare Mill. - Корнієвська, Валентина Григорівна; Фролова, С. М.; Панченко, Світлана Валеріївна; Корнієвський, Юрій Іванович (Харків : НФаУ, 2020)
Foeniculum vulgare Mill., представник родини селерових Apiaceae, дворічна або багаторічна трав′яниста рослина. Як сировину використовують плоди – Foeniculi fructus. Галенові препарати із плодів проявляють жовчогінну, спазмолітичну, діуретичну дію, підвищують секрецію травних залоз, регулюють моторну діяльність кишечника. Препарати із плодів фенхелю використовують для поліпшення травлення, відрижці, при здутті живота, та кольках. У поєднанні з іншою лікарською сировиною використовують при захворюваннях верхніх дихальних шляхів для покращення відхаркування[1-5].