Досвід діагностики та лікування мегауретеру у дітей - Дмитряков, Валерій Олександрович; Корнієнко, Григорій Васильович; Дмитряков, В. А.; Корниенко, Г. В.; Dmytriakov, V. О.; Korniienko, H. V. (My University, 2014)
Проведено аналіз результатів обстеження та лікування 38 дітей з різними ступенями мегауретеру. Підтверджена ефективність ендоскопічного лікування мегауретеру шляхом бужування та стентування сечоводів. Обґрунтовані показання і розроблена метoдика ендоскопічноro стентування розширеного сечоводу при мегауретері, як альтернативи оперативному втручанню. Проведен анализ результатов обследования и лечения 38 детей с различными степенями мегауретера. Подтверждена эффективность эндоскопическоro лечения мегауретера методом бужирования и стентирования мочеточников. Обоснованы показания и разработана методика эндоскопического стентирования расширенного мочеточника при мегауретере, как альтернативы оперативному вмешательству. There has been held an analysis of examination and treatment of 38 children with different stag of megaureter. There has been set the effectiveness of endoscopic treatment of megaureter by the way of stenting of ureters. Indications have been justified and a methodіcs of endoscopic stenting of an extended sechelt while having megaureter as an alternative of surgical operation.
Опыт диагностики и лечения мегауретера у детей
Specificexperience in the diagnosis and treatment of megaureter in children
Keywords: діти; мегауретер; стентування; дети; мегауретер; стентирование; children; megaureter; stenting