Досвід роботи Запорізького обласного медичного центру і репродукції людини в Українсько-американському проекті "Разом до здоров'я" - Авраменко, Наталія Вікторівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Нікіфоров, Олег Анатолійович; Грідіна, Ірина Борисівна; Кінаш, Л. О. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розглядається досвід співпраці Запорізького обласного центру реабілітації репродуктивної функції людини та Українсько-американського проекту «Разом до здоров’я». Результатом цієї співпраці стало наближення послуг з планування сім’ї та покращення репродуктивного здоров’я до людей, адаптація цих послуг до сучасних міжнародних стандартів, підвищення рівня обізнаності населення з питань планування сім’ї та репродуктивного здоров’я, зниження загальної кількості абортів, а також підвищення рівня охоплення сучасною та безпечною контрацепцією жінок і чоловіків Запорізької області. Рассматривается опыт сотрудничества Запорожского областного медицинского центра репродукции человека и Украинско-американского проекта «Вместе к здоровью». Результатом этого сотрудничества стало приближение услуг по планированию семьи и улучшению репродуктивного здоровья к людям, адаптация этих услуг к современным международным стандартам, повышение уровня осведомленности населения по вопросам планирования семьи и репродуктивного здоровья, снижение общего количества абортов, а также повышение уровня охвата современной и безопасной контрацепцией женщин и мужчин Запорожской области. The cooperation between the Zaporozhye Oblast Center for Human Reproduction and the Ukrainian-American Together for Health Project is considered. As the result of this cooperation family planning services were adapted to modern international standards. Now family planning services give their clients comprehensible information on the health benefits and risks of the family planning method chosen and follow the principles of voluntarism and informed choice in the provision of modern contraception. The most important public health benefit of this cooperation is prevention of unintended pregnancy and decrease of the level of abortions.
Keywords: проект «Разом до здоров’я»; репродуктивне здоров’я; планування сім’ї; обласний медичний центр репродукції людини; сучасні методи контрацепції; аборт; проект «Вместе к здоровью»; репродуктивное здоровье; планирование симьи; областной медицинский центр репродукции человека; современные методы контрацепции; аборт; «Together for Health» Project; reproduction health; family planning; Zaporozhye Regional Center of Human Reproduction; modern contraception; abortion