Сучасний стан i перспективи лікування кишкової коліки у немовлят - Кривов’яз, О. В.; Томашевська, Ю. О.; Голод, А. С. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено дані щодо методів і засобів лікування кишкової коліки у новонароджених і дітей грудного віку, досліджено асортимент лікарських рослин, що застосовуються для лікування спастичних станів у педіатрії; проаналізовано дані наукової літератури щодо хімічного складу, біологічної дії та застосування цих рослин. Приведены данные о методах и средствах лечения кишечных колик у новорожденных и детей грудного возраста, исследован ассортимент лекарственных растений, которые применяются для лечения спастических состояний в педиатрии; проанализированы данные научной литературы о химическом составе, биологическом действии и применении этих растений. This article describes data on drugs and methods of infantile colic treatment. The assortment of medicinal plants for treating of spastic states in pediatrics was investigated. Literature data about chemical composition, biological action and usage of these plants were analyzed.
Keywords: кишкова коліка; педіатрія; фітотерапія; лікарська рослинна сировина; кишечные колики; педиатрия; фитотерапия; лекарственное растительное сырье; intestinal colic; pediatrics; phytotherapy; raw material