Основи патентознавства (курс за вибором) : навч. посібник - Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Буряк, Валерій Прокопович; Кремзер, Олександр Андрійович; Мельник, Іван Володимирович; Парченко, Володимир Володимирович; Постол, Наталія Анатоліївна; Гоцуля, Андрій Сергійович; Куліш, Сергій Миколайович; Щербина, Роман Олександрович; Сафонов, Андрій Андрійович; Саліонов, Володимир Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Рекомендовано для використання при вивченні дисципліни, підготовці студентів до практичних занять з патентознавства. Виникнення терміну «інтелектуальна власність» приходиться на кінець XVII ст. Він уперше з’явився у французькому законодавстві на ґрунті теорії природного права, яке одержало свій найбільш послідовний розвиток саме в працях французьких філософів-просвітителів (Вольтер, Дідро, Гольбах, Гельвецій, Руссо). Відповідно до цієї теорії, право творця будь-якого творчого результату (чи то літературного твору, чи винаходу) є його невід’ємним природним правом, що виникає із самої сутності творчої діяльності та «існує незалежно від визнання цього права державною владою».