Алгоритми діагностично-лікувальних навичок та вмінь з внутрішніх хвороб для лікаря загальної (сімейної) практики - Кривенко, Віталій Іванович; Пахомова, Світлана Петрівна; Федорова, Олена Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Качан, Ігор Сергійович; Непрядкіна, Ірина Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Посібник призначений для лікарів-інтернів, лікарів за фахом “загальна практика – сімейна медицина”, терапевтів за фахом “внутрішні хвороби”, які здійснюють первинну медико-санітарну допомогу. У посібнику у вигляді алгоритмів надана інформація щодо методики оволодіння навичками та вміннями діагностики основних захворювань внутрішніх органів. Використання алгоритмів дозволяє лікареві швидко орієнтуватися в діагностично-лікувальному процесі. В третє видання внесені зміни в діагностичні та лікувальні дії згідно останнім протоколам за Наказами МОЗ України та Рекомендаціями Європейських товариств.
Розділ 1. Захворювання дихальної та імунної систем 1.1 Алгоритми діагностичних навичок 1.2 Алгоритми лікувальних навичок 1.3 Алгоритми невідкладної допомоги 1.4 Алгоритми діагностики та диференційної діагностики основних синдромів в пульмонології 1.5 Алгоритми діагностики захворювань органів дихання Розділ 2. Захворювання серцево-судинної системи 2.1 Алгоритми діагностичних навичок 2.2 Алгоритми лікувальних навичок 2.3 Алгоритми невідкладної допомоги 2.4 Алгоритми діагностики та диференційної діагностики основних синдромів в кардіології 2.5 Алгоритми діагностики захворювань серцево-судинної системи Розділ 3. Захворювання сполучної тканини та опорно-рухового апарату 3.1 Алгоритми діагностичних навичок 3.2 Алгоритми лікувальних навичок 3.3 Алгоритми невідкладної допомоги 3.4 Алгоритми діагностики та диференційної діагностики при суглобовому синдромі 3.5 Алгоритми діагностики захворювань сполучної тканини та опорно-рухового апарату Розділ 4. Захворювання шлунково-кишкового тракту 4.1 Алгоритми діагностичних навичок 4.2 Алгоритми лікувальних навичок 4.3 Алгоритми невідкладної допомоги 4.4 Алгоритми діагностики основних синдромів в гастроентерології 4.5 Алгоритми діагностики основних захворювань органів травлення Розділ 5. Захворювання нирок та сечовивідних шляхів 5.1 Алгоритми діагностичних навичок 5.2 Алгоритми невідкладної допомоги 5.3 Алгоритми діагностики основних нефрологічних синдромів 5.4 Алгоритми діагностики та лікування основних захворювань нирок Розділ 6. Захворювання ендокринної системи 6.1 Алгоритми діагностичних навичок 6.2 Алгоритми лікувальних навичок 6.3 Алгоритми невідкладної допомоги 6.4 Алгоритми діагностики основних захворювань ендокринної системи Розділ 7. Захворювання крові та кровотворних органів 7.1 Алгоритми діагностичних навичок 7.2 Алгоритми лікувальних навичок 7.3 Алгоритми невідкладної допомоги 7.4 Алгоритми діагностики основних захворювань в гематології
Keywords: алгоритми діагностики; практичні навички; невідкладна допомога; внутрішні хвороби