Дослідження токсичної дії продуктів бюдеградації оригінального магнієвого сплаву в експерименті на щурах - Головаха, Максим Леонідович; Бєленічев, Ігор Федорович; Чорний, Вадим Миколайович; Яцун, Євген Володимирович; Головаха, М. Л.; Беленичев, И. Ф.; Чёрный, В. Н.; Яцун, Е. В.; Golovakha, M. L.; Belyenichev, I. F.; Chorny, V. M.; Yatsun, E. V. (Українська військово-медична академія, 2013)
У статті подано інформацію стосовно вивчення можливої токсичної дії продуктів біодеградації оригінального сплаву на основі магнію на лабораторних щурів. Надано опис застосованих лабораторних методів дослідження. Охарактеризовані біохімічні показники плазми по яким проводилось дослідження ендогенної інтоксикації у щурів. Встановлено, що продукти біологічної резорбції сплаву не спричиняють токсичної дії на тканини організму і не посилюють клітинної деструкції, про що свідчить відсутність ознак ендогенної інтоксикації і окислювального ушкодження функціональних макромолекул. В статье представлена информация относительно изучения возможного токсического действия продуктов биодеградации оригинального сплава на основе магния на лабораторных крыс. Предоставлено описание применяемых методов исследования. Охарактеризованы биохимические показатели плазмы по которым проводилось исследование эндогенной интоксикации у крыс. Установлено, что продукты биологической резорбции сплава не вызывают токсического действия на ткани организма и не усиливают клеточную деструкцию, о чем свидетельствует отсутствие признаков эндогенной интоксикации и окислительного повреждения функциональных макромолекул. Summary. The article presents information on the study ofpossible toxic effects of products of biodegradation of original alloy magnesium-based on laboratory rats. Courtesy description applied laboratory methods. Author examined biochemical parameters of plasma in which the study was conducted endogenous intoxication in rats. Found that biological resorption alloy products do not cause toxic effects on tissues and enhance cell destruction, as evidenced by the absence of signs of intoxication and endogenous oxidative damage of functional macromolecules.
Исследование токсического действия продуктов биодеградации оригинального магниевого сплава в эксперименте на крысах
Toxicity products biodegradation original magnesium alloy in experiments on rats
Keywords: магній; імплантат; токсичність; магний; имплантат; токсичность; magnesium; implant; toxicity