Міні-холецистектомія з навколоміхурового абсцесу - Капшитар, Олександр Васильович (Тернопіль : Укрмедкнига, 2018)
Грізним ускладненням гострого холециститу (ГХ) є навколоміхуровий абсцес (НА) у 5,4–7,5 % хворих при міні-холецистектомії (МХЕ). Вона технічно важка та у низки хворих завершується вимушеною конверсією. Мета дослідження: вивчити особливості МХЕ з НА у пацієнтів на ГХ.
Keywords: гострий холецистит; ускладнення; навколоміхуровий абсцес; міні-холецистектомія