Вплив факоемульсифікації катаракти на морфометричні характеристики ока та показники внутрішньоочного тиску - Кобзарь, А.; Завгородня, Наталія Григорівна; Саржевська, Людмила Едуардівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Ріст кришталика протягом життя призводить до зрушення іридокришталикової діафрагми вперед, збільшення ризику блокади кута передньої камери прикорневою складкою райдужки з можливим підвищенням внутрішньооного тиску (ВОТ), розвитку незворотних структурних і функціональних змін. Мета дослідження – вивчити ефективність впливу неускладненої факоемульсифікації катаракти (ФЕК) з імплантацією інтраокулярної лінзи (ІОЛ) на морфометричні параметри ока, показники ВОТ. Матеріал і методи. Під спостереженням знаходились 27 пацієнтів (29 очей) у віці від 49 до 85 років. Чоловіків було 41% (11 осіб), жінок – 59% (16 осіб). Усім пацієнтам була виконана факоемульсифікація катаракти з імплантацією ІОЛ за стандартною схемою, проведено офтальмологічне обстеження до операції, а також на 7 день після ФЕК. Для визначення параметрів ока проводили УЗ-сканування.
Keywords: тези доповідей