Мова як чинник формування світоглядно-ментальної мотивації діяльності людини (Порівняльний аналіз змісту іменників в українській та російській мовах) - Жадько, Віталій Андрійович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
У монографії проаналізовані споріднені за змістом іменники в українській та російській мовах та їх вплив на визначення світоглядних позицій та способу мотивації поведінки як окремої людини, так і народу загалом. Наукова розвідка адресована перш за все людям, що мають схильність до аналітичних досліджень проблема людської поведінки.
Keywords: мова; іменники; ментальні відмінності