Мікрофлора кишечника та її роль у здоров'ї людини - Радутна, Олена Анатоліївна; Radutna, O. A. (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2018)
Сучасні наукові дослідження довели, що нормальну мікрофлору слід розглядати як інтегральну, життєво необхідну частину тіла людини, своєрідний мікробний багатофункціональний орган, що виконує самостійно і в кооперації з іншими органами та системами макроорганізму величезну кількість фізіологічних функцій, які забезпечують гомеостатичний стан організму в цілому, а також визначили причини і наслідки мікроекологічних порушень. Modern scientific studies have shown that normal microflora should be considered as an integral, vital part of the human body, a peculiar microbial multifunctional organ that performs independently and in cooperation with other organs and macroorganism systems a huge amount of physiological functions that provide the homeostatic state of the organism as a whole, and also identified the causes and consequences of microecological violations.
Keywords: кишечна мікрофлора; кишечник; дисбіоз; організм людини; бактерії; intestinal microflora; intestines; dysbiosis; human organism; bacteria