Проява сидеропенічних станів у стоматологічних хворих - Кокарь, Оксана Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. За даними літератури латентні залізодефіцитні стани виявлені у 80% випадків серед практично здорового населення. У порожнині рота при сидиропенічних станах клінічна картина досить характерна, проявляється різним ступенєм вираженості та підтверджується гематологічно. Мета дослідження. Оцінка ефективності комплексного лікування хворих з сидеропенічним синдромом з використанням препаратів заліза на підставі клініко-лабораторного дослідження. Матеріал і методи. Обстеження 16 хворих, віком від 19 до 39 років, включало визначення суб’єктивного статусу, стану слизової оболонки порожнини рота, визначення кількості еритроцитів, гемоглобіну, сировоточного заліза, загальної залізозв’язуючої здатності сироватки (ЗЗЗС). Лікування хворих проводили з використанням препаратів заліза.
Keywords: тези доповідей