Дослідження поліфенольного складу Сarduus Nutans L. - Баланчук, Т. І. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Метою дослідження було: визначення складу флавоноїдів та гідроксикоричних кислот будяку пониклого (Carduus nutans L.), якій розповсюджений в умовах України, країнах Західної та Східної Європи. Настій трави рослини (1:10) широко застосовують в народній медицині як протизапальний, протипухлинний, протимікробний, збуджуючою апетит засіб.