3-(4-нітрофеніл)-5-(нонілсульфоніл)-1,2,4-триазол-4-амін, що виявляє антигіпоксичну та кардіопротекторну активність - Щербак, Марина Олексіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович; Бєленічев, Ігор Федорович; Абрамов, Андрій Володимирович; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Моргунцова, Світлана Андріївна; Павлов, Сергій Васильович; Щербак, М. А.; Каплаушенко, А. Г.; Беленичев, И. Ф.; Абрамов, А. В.; Бухтиярова, Н. В.; et al. (Zaporizhzhia state medical university, 2014)
Корисна модель належить до медицини та фармації і може бути використана у створенні нових біологічно активних сполук, а також оригінальних лікарських засобів у ряді похідних 1,2,4- триазолу, що використовуються для фармакокорекції серцево-судинних захворювань (ішемій, інфарктів, інсультів) та різних видів гіпоксії (при недостатньому забезпеченні тканин киснем або порушенні його засвоєння), а також для підвищення стійкості організму до киснезалежних патологічних станів (шок, порушення мозкового кровообігу та ін), покращення мнестичної функції (процеси пам'яті) та ін.
Keywords: патенти; корисна модель