Морфометричні показники структур пародонта та слизової ясен щурів після введення антигену в навколоплідні води в антенатальному періоді - Волошин, Микола Анатолійович; Бурега, Юрій Олексійович; Voloshin, N. A.; Burega, Yu. O. (My University, 2013)
Мета дослідження – встановити та вивчити динаміку змін морфометричних показників формування структур пародонта та слизової ясен щурів після введення антигену в навколоплідні води в антенатальному періоді. Роботою встановлено, що внутрішньоутробна антигенна дія призводить до затримки темпів формування структур пародонта та слизової ясен щурів з 1-ї до 11-ї доби, та на 30-у добу постнатального життя. Дисбаланс у формуванні структур пародонта та слизової ясен щурів зберігається протягом місяця та нівелюється на 45-у добу життя. The purpose of the study was to establish and examine the dynamics of changes in morphometric parameters of structure formation of periodontal and gingival mucosa of rats after injection of the antigen in amniotic fluid in the antenatal period. Work founds that prenatal antigenic action delays the rate of formation of the structures of periodontal and gingival mucosa of rats from the 1st to 11th day, and on the 30th day postnatal life. The imbalance in the formation of structures and periodontal gum mucosa of rats maintained for months and leveled on the 45th day of life.
Morphometric characteristics of periodontal and gum mucosa structures of rats after injection of the antigen in amniotic fluid in the antenatal period
Keywords: пародонт; слизова ясен; антиген у навколоплідних водах; антигенне навантаження; щури; periodontium; gingival mucosa; antigen in amniotic fluid; antigenic load; rats