Вплив ніпропрусиду натрію у букальній лікарській формі на персистенцію нейрогуморальних маркерів дисфункції ендотелію та функційної активності тромбоцитів у хворих на артеріальну гіпертензію з неусклаждненими гіпертензивними церебральними й кардіальними кризами - Кечин, Ігор Леонідович; Візір, Вадим Анатолійович; Гладишев, Віталій Валентинович; Нагорний, Володимир Володимирович (Запорізький державний медичний університет, 2009)
Виявлено, що застосування плівок букальних з натрію нітропрусидом (Ніпруцел) зменшує агрегацію тромбоцитів на тлі зниження вмісту фібриногену у хворих з церебральними та кардіальними гіпертонічними кризами. При кардіальних кризах Ніпруцел достовірно збільшував час досягнення максимальної агрегації, що свідчить про дезагрегаційну дію лікарської форми натрію нітропрусиду, що досліджувалась. Ґї використання доцільне й перспективне у хворих на артеріальну гіпертензію при розвитку кардіальних і церебральних гіпертонічних кризів з метою поліпшення реологічних властивостей крові. It is taped, that application of Membranulas bukalis with Natrium nitroprussicum (Niprucel) reduces aggregation of thrombocytes on a background of depression of the maintenance of a fibrinogen at patients with cerebral and cardial hypertonic crisises. At cardial crisises Niprucel authentically enlarged time of achievement of the maximal aggregation that testifies about dezagregation effect of the investigated medicinal form of Natrium nitroprussicum. Its use is expedient and is perspective at sick of an arterial hypertensia at development of cardial and cerebral hypertonic crisises with the purpose of improvement of rheologic properties of a blood.
Keywords: артеріальна гіпертензія; нітропрусид натрію; лікарські плівки; трансбукальний шлях введення; an arterial hypertensia; Sodium nitroprussidum; medicinal Membranulas; transbukalis a way of introduction