Обґрунтування необхідності впровадження всіх видів читання у контексті підготовки фахівців медичної галузі - Орел-Халік, Юлія Владиславівна; Орел-Халик, Ю. В.; Orel-Khalick, Yu. V. (Гельветика, 2016)
Розглянуто роль читання у процесі професійної підготовки студентів вищих медичних закладів освіти України на заняттях з іноземної мови. Показано, що читання оригінальної літератури формує науковий світогляд, сприяє розвитку розумових здібностей, впливає на професійну підготовку, моральну, фізичну, естетичну, екологічну культуру студентів. Проаналізовано види читання, досліджено методологічні засади їх комплексного використання на заняттях з англійської мови задля подальшого самовдосконалення майбутніх медичних працівників. Рассмотрена роль чтения в процессе профессиональной подготовки студентов высших медицинских учебных заведений Украины на занятиях по иностранному языку. Показано, что чтение оригинальной литературы формирует научное мировоззрение, способствует развитию умственных способностей, влияет на профессиональную подготовку, моральную, физическую, эстетическую, экологическую культуру студентов. Проанализированы виды чтения, исследованы методологические основы их комплексного использования на занятиях по английскому языку для дальнейшего самосовершенствования будущих медицинских работников. The article distinguishes the process of training of medical students in higher educational institutions of Ukraine on the bases of reading foreign literature. Reading of original literature forms scientific outlook, contributes to the development of mental abilities, influences the professional training and enriches the moral, physical, aesthetic and ecological culture of students. The author of the article analyses four types of reading in the process of professional training of future medical professionals, studies the methodological bases of their complete use at the lessons of English.
Обоснование необходимости введения всех видов чтения в контексте подготовки специалистов медицинской отрасли
Justification for the introduction of all types of reading in the process of training of medical workers
Keywords: професійна підготовка студентів; види читання; методологічні засади; іноземна мова; профессиональная подготовка студентов; виды чтения; методологические основы; иностранный язык; professional training of students; types of reading; methodological foundations; foreign language