Оцінка особливостей ритму серця, провідності та процесів реполярізації у дітей першого року життя з внутрішньоутробними інфекціями - Лебединець, Олександра Миколаївна; Резніченко, Юрій Григорович; Хацко, Оксана Сергіївна; Кириченко, Олена Іванівна; Крайнова, Алла Вікторівна (My University, 2018)
Отримані дані свідчать про наявність порушень ритму серця, провідності та процесів реполярізації у всіх дітей на фоні вродженого токсоплазмозу, в тому числі у дітей без ознак кардитів та вроджених вад серця. Це дає обґрунтування спостереження за станом серцево-судинної системи у дітей при внутрішньоутробних інфекціях з метою профілактики та своєчасної корекції серцево-судинної патології в дитячому та дорослому віці.
Keywords: тези